Andere·Haken

Flamingo tas

Ja lap, nog een flamingo, maar ja het is nu eenmaal een hype deze zomer.

Mijn grootste project tot nu toe is op vraag van een collega. Ze wou graag iets unieks voor haar dochter. Wat startte met een klein sleutelhangertje liep uit tot een heuse gepersonaliseerde tas. Geen probleem, zag ik wel zitten. Een paar jaar terug liep er een andere hype, die van een Albert Heijn tas omhaken. Ik dacht dat het met c2c ook wel moest lukken voor zo’n tas te gebruiken.

Ik ben er in het begin van deze zomer aan begonnen, met het haken wel te verstaan. Het design zoeken, motief uittekenen, kleuren zoeken die haar dochter het liefst zag, dat was daarvoor al allemaal gebeurd. Dus een goeie anderhalve maand haken om dit klaar te hebben. Een goeie 2 maand alles samen.

Ik kon mijn vierkantjes voor mijn once upon a time deken gebruiken om het aantal pixels te berekenen die de tas nodig had. Handig!

Ik heb de flamingo met pixel art builder gemaakt, een app op mijn telefoon. Ik heb enkele tekeningen bekeken op pinterest en toen zelf eentje gemaakt die ik het mooist vond (en die paste op mijn tas).

Toen de flamingo af was, heb ik de zijkanten gemaakt. Die hebben het langst geduurd want dat was alsmaar dezelfde kleur en zonder afwisseling is het voor mij moeilijker precies. Het veel buiten kunnen haken door het warme weer was dan wel weer top! En het enigste dat je kon doen met die hitte.

dav

 

En dan uiteindelijk de kant met de naam erop. Hier heb ik het mezelf niet gemakkelijk gemaakt. 😅 Veel kleine stukken, veel opnieuw aanhaken en andere kleur starten. Dus ook veel bolletjes om te gebruiken. Wat elke keer resulteerde in de wolletjes uiteen halen voor ik kon starten. Ik heb dan van mijn collega visjes gekregen om de draadjes in het gareel te krijgen en dat maakte het een stuk makkelijker.

 

Maar het resultaat is wel de moeite waard. Mijn collega heeft het nu nog niet gezien want ze is nog een weekje in verlof. Maar ik denk wel dat haar dochter er blij mee zal zijn.

dav

Het aan mekaar zetten van de stukken heb ik met vasten langs de binnenkant gedaan. Onder het flamingo stuk heb ik nog 2 rijtjes stokjes moeten zetten want daar kwam ik net te kort. Dus volgende keer (en ja die komt er, want een andere collega wil ook zoiets voor haar 2 dochters) kan ik nog 2 rijtjes c2c bij zetten onderaan. Ik weet het, ik heb het gemaakt met een beetje natte vingerwerk, ik ben dan ook geen professionele patroontekenaar. Maar het is toch goed gelukt. 😎

Ook het 1ste werk waar ik mijn label aan gehangen heb. 😍 Mede dankzij mijn collega’s die me hierover het hoofd zot gemaakt hebben. “Allee, da’s toch leuk als je er iets kan aanhangen dat het van jou is. Da’s professioneel. Kunnen we reclame maken. Misschien kan je dan nog op vraag maken” …….

Het gaat me niet om het op vraag maken want ik heb zelf nog oneindig veel projectjes die ik wil proberen en veel te weinig tijd. Maar ik had al nagedacht over zo’n labeltje want het ziet er gewoon professioneler uit zo. En het is een leuke gedachte als er iemand iets, door jou gemaakt, met veel plezier draagt. En daar mag je dan wel een beetje trots op zijn vind ik.

mde

2 gedachten over “Flamingo tas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s